Spotkanie informacyjne w Czerwieńsku 07-10-2016

14.12.2016

Zgodnie  z  harmonogramem  spotkań informacyjnych w ramach realizacji Planu Komunikacji od dnia 4.10.2016 r.  rozpoczęliśmy cykl spotkań  w  gminach  z  potencjalnymi  beneficjentami zainteresowanymi wsparciem finansowym w ramach PROW 2014-2020 podejście Leader, oraz konsultacji dotyczących zmian w LSR i załącznikach.

Dzięki gościnności Urzędu Miasta i Gminy  w sali Urzędu w  dniu  4.10.2016 r.  odbyło się spotkanie informacyjne, w którym uczestniczyło  11  osób.

W  trakcie  prezentacji  zostały  przedstawione  uczestnikom  informacje  o  zakresie  Lokalnej Strategii Rozwoju  odnoszącej  się  do  planowanych  naborów,  kwot  przeznaczonych  na  poszczególne  cele  oraz  wskaźników  realizacji  LSR.

Ponadto  przedstawiono  informacje  o  zmianach  w  LSR i jego załącznikach  już  dokonanych,  wynikających np. z obniżenia  kwot  wsparcia  LGD,  oraz  zmian  zamierzonych  do  wprowadzenia  w  najbliższym  czasie  wynikających  ze  zmian  przepisów, w tym LSR i załączników, załączników do Umowy Ramowej.

W  drugiej  części  zaprezentowano  rodzaje  działań,  które  zostały  wybrane  do  finansowania  przez  naszą  LGD.  Przedstawiono  również  warunki  jakie  muszą  być  spełnione  ,aby  ubiegać  się  o  wsparcie  a  także  wysokość  dofinansowania  na  poszczególne  działania. Omówiono kartę oceny wniosków co do zgodności z PROW oraz kryteria oceny wniosków o udzielenie pomocy.

W  ramach  pytań  zgłoszonych  z sali  uszczegółowiono  niektóre  zagadnienia  i  wyjaśniano  wątpliwości, a wnioski związane z potrzeba wprowadzenia zmian zostały odnotowane do wykorzystania przy dokonywaniu zmian.

Dziękujemy  wszystkim  uczestnikom, mieszkańcom Gminy Czerwieńsk za  udział  w  spotkaniu i konsultacji.

Zdjęcia  ze  spotkania:

1.   Zdjęcie  nr  1,   2.  Zdjęcie   nr  2,   3.  Zdjęcie  nr  3,   4. Zdjęcie nr  4,   5. Zdjęcie  nr  5,   6.  Zdjęcie  nr  6,   7.  Zdjęcie  nr  7,  8.  Zdjęcie  nr  8.