Walne Zebranie Członków 01-08-2016

W  dniu  14.07.2016 r  odbyło  się  Walne Zebranie Członków naszego Stowarzyszenia.  Posiedzenie  zostało zwołane  wobec  konieczności  przyjęcia  zmian  w  Lokalnej Strategii Rozwoju  na  lata  2014 – 2020,  wynikających  ze  zmniejszenia kwoty  wsparcia dla  naszego  LGD,  co  wynikało z decyzji  Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi i dotyczyło wszystkich LGD w całym kraju.  Ponadto  w  związku z podpisaniem umowy  nr  00009-6933-UM0410003/15  z  dnia  20.05.2016 r,  zobowiązani byliśmy do  dokonania tych  zmian  i  uzupełnień niektórych  dokumentów w terminie  60 dni od  daty podpisania  umowy. Zarząd Stowarzyszenia  spotkał  się  w  dniu  24.05.2016r  z  wójtami i burmistrzami z  naszego obszaru działania,  w  celu  konsultacji zaproponowanych przez Zarząd  propozycji  kwot  i  terminów ogłaszania  naborów  wynikających  z  załącznika  nr  3  do  LSR  a  mianowicie  Planu działania.  Dodatkowo  Zarząd  przygotował  propozycje  wskaźników  do  Planu  komunikacji.  Materiały zaakceptowane  przez  Zarząd  na  posiedzeniu  w  dniu  22.06.2016r zostały rozesłane wraz z zaproszeniem  do  wszystkich członków  LGD.  Walne Zebranie rozpoczęło  się  zgodnie z planem o  godz. 12.00  stwierdzeniem niezbędnego quorum,  dla  ważności  podejmowanych decyzji.  Przy  przyjmowaniu  zaproponowanego porządku  na  wniosek z  sali  dokonano  zmiany  przenosząc  punkt  Wolne wnioski i informacje  z  ostatniej  pozycji  na  4.  W  tym  momencie  w  wobec niemożliwości zaprezentowania  zebranym  propozycji  ze  spotkania  w  dniu 24.05.2016r  wójtów i  burmistrzów,  na  wniosek  z  Sali  zarządzono  przerwę  do  19.07.2016r  do  godz.  10.00,  w  celu  umożliwienia przesłania  wszystkim członkom  tej  propozycji.

W  dniu  19.07.  zebrani  członkowie  Stowarzyszenia  potwierdzili, że  otrzymali  i  zapoznali się  z  dostarczonym  materiałami  i  można był  przystąpić  do  dalszej części  obrad  dyskutując  proponowane  zmiany.  W  wyniku  obrad  zaakceptowano  przedstawione  przez  Zarząd  propozycje  oraz  Plan  działania  w  nowej wersji.

W  załączeniu protokół  z  Walnego Zebrania Członków  oraz dokumenty które  uległy  zmianie.

1.  Protokół z  Walnego Zebrania Członków  w  dniu  14.07.2015 r
  2. Wyciąg  z  Lokalnej Strategii Rozwoju  ukazujący  zmiany w LSR
  3. Zmieniony Plan działań stanowiący załącznik nr 3 do LSR
  4. Zmieniony Budżet  stanowiący załącznik nr 4 do LSR