Aktualne Lokalne Kryteria Wyboru w ramach naboru na rozpoczęcie działalności gospodarczej

29.11.2021

PREZENTUJEMY AKTUALNE KRYTERIA WYBORU OPERACJI W RAMCH PRZEDSIĘWZIĘCIA

DOT. ROZPOCZĘCIA DZIAŁALNOŚCI GOSPODARCZEJ

Szanowni Państwo,

zgodnie z Harmonogramem planowanych naborów wniosków w ramach Lokalnej Strategii Rozwoju Stowarzyszenia LGD Między Odrą a Bobrem na lata 2014-2020 zaktualizowana została Karta Oceny Wniosku tj. Lokalne Kryteria Wyboru dotycząca przeds. 3.1.1 - Wsparcie finansowe na rozpoczęcie działalności gospodarczej.

Lokalne kryteria wyboru operacji są bezpośrednio związane z procedurą wyboru wniosków. Na ich podstawie członkowie Rady Stowarzyszenia będą oceniać wnioski złożone w odpowiedzi na nabór, który zgodnie z Harmonogramem naborów planowany jest na II półrocze 2021 r.
Dofinansowanie otrzymają projekty o najwyższej liczbie punktów, mieszczące się w alokacji środków dostępnych w ramach naboru.

Poniżej umieszczamy obowiązującą Kartę Oceny Wniosków, która stanowi  załącznik do Procedury oceny i wyboru operacji w ramach LSR uchwaloną przez Walne Zebranie Członków Stowarzyszenia LGD Między Odrą a Bobrem dnia 23.11.2021 r.

Karta Oceny Wyboru - pobierz

Jednocześnie informujemy, że na stronie Agencji Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa w celu zapoznania się z dokumentami są udostępnione dokumenty m.in. formularz wniosku o przyznanie pomocy (WoPP) wraz z instrukcją wypełnienia oraz biznesplan.

Bezpośredni link do strony ARiMR - pobierz